Junior financieel adviseur

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Altena
 • Plaats: Almkerk
 • Plaatsingsdatum: 17-05-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Junior financieel adviseur
32-36 uur per week

Weet jij wel raad met cijfers en alles wat met financiën te maken heeft en wil je graag met de juiste begeleiding de stap maken naar financieel adviseur binnen een gemeente? Ben jij een proactieve adviseur in wording die goed de koppeling legt tussen beleid en geld en hierover kan adviseren op bestuurs-, management- en teamniveau? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk
Als financieel adviseur heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert teams in de P&C-cyclus en bij de opstelling van college/raadvoorstellen.
 • Je geeft op basis van bevindingen gevraagd en ongevraagd advies aan de budgethouders.
 • Je verzorgt de financiële advisering aan teams, management en bestuur.
 • Je biedt ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuursrapportages.
 • Je bouwt aan managementinformatie en doet voorstellen voor het ontwikkelen of het verbeteren van instrumenten die eenduidige stuurinformatie opleveren.
 • Je onderhoudt (pro)actief contact met je collega’s en adviseert integraal, duidelijk, oplossingsgericht en in klare taal.

Samen met de teammanager Financiën stellen we een plan op voor jouw ontwikkeling tot financieel adviseur bij Gemeente Altena.

Gestelde eisen

Over jou
Je kunt zelfstandig en accuraat werken en je bent flexibel en proactief. Je bent een toegankelijke gesprekspartner die communicatief vaardig is in woord en geschrift.

 • Je hebt een afgeronde financieel-economische opleiding op hbo-/wo-niveau.
 • Je hebt (bij voorkeur) kennis van BBV en gemeentefinanciën. Gemeente-ervaring is geen harde eis! We staan ook open voor kandidaten met een achtergrond binnen een non-profit organisatie of accountancy die een stap willen maken naar een gemeente.
 • Je bent handig in applicaties en in dataverwerking. Je beschikt over ervaring met ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuursrapportages.
Over ons
Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Met maar liefst 226 km2 aan groen, water en innovatieve landbouw, met ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn ambitieus en ontwikkelen ons continu, daarom investeren we in nóg meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. Er staat veel op onze agenda: een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden en meer aandacht voor duurzaamheid en natuur. Ook jouw ontwikkeling heeft prioriteit, dus daar krijg je alle ruimte voor. Met zo’n 400 bevlogen collega’s zetten we ons in voor ondernemers en inwoners.

Team Financiën
Team Financiën bestaat uit een cluster Financieel Advies met 11 collega’s en een cluster Financieel Beheer met 14 collega’s. Het team wordt geleid door een teammanager. Doelstelling van het cluster Financieel Advies is het verbeteren van de management- en sturingsinformatie en het versterken van de advisering met projectcontrol en risicomanagement.
 
Wat bieden wij jou?
We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé. Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder ontvang je natuurlijk: 
 • Een salaris van minimaal € 3.167,- en maximaal € 4.537,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. De vacature is voor 32 tot 36 uur in de week.
 • Interne begeleiding om je te ontwikkelen tot financieel adviseur die valt in schaal 10 (maximaal € 5.009,-).
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Een zakelijke iPhone en een laptop.
 • 161,6 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek. Op basis van je leeftijd krijg je extra vakantie-uren vanaf 30 jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantie-uren opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Nog een aantal mooie zaken, zoals een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen en allerlei opleidingsmogelijkheden via onze Altena Academie.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Klinkt goed toch?
Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct en stuur je cv en motivatie in via het sollicitatieformulier op onze website. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Hugo Immink, teammanager Financieel Advies, via 0183-516100  of h.immink@gemeentealtena.nl.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.

Uren

32-36 uur per week

Salaris

minimaal € 3.167,- en maximaal € 4.537,-

Informatie over Gemeente Altena

Gemeente Altena
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Financiele-Vacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Financiële Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Financiële.
 • Business Controller - Hotel Group

  Toegevoegd op 30-05-2023 door Independent Recruiters

  Are you looking for a challenging position as Business Controller, where you are the sparring partner for 16 business units?You will improve processes and participate in projects. An example is the implementation of a new ERP system.Are you someone who thinks out of the box and is analitic? Then I would like to get in touch with you!As a Finance Manger, you will be responsible for the following duties:You are responsible for all aspects of the management account, budgeting and forecasting...

  Independent Recruiters
 • Administratief Medewerker Verzekeringen

  Toegevoegd op 30-05-2023 door Independent Recruiters

  Gezocht enthousiaste en gemotiveerde Administratief Medewerker binnen de verzekeringen.Maar waarom is dit een gave uitdaging? Allereerst is dit bedrijf uniek op de Nederlandse markt. Zij hebben bijzondere aandacht voor innovatieve en groene bedrijven. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van kredietverzekeringen, borgstellingen en incassodiensten. De organisatie ondersteunt bedrijven in betalingsrisico's van producten en diensten op krediet. Als administratief medewerker ben je...

  Independent Recruiters
 • Finance Manager

  Toegevoegd op 24-05-2023 door Independent Recruiters

  Ben jij opzoek naar een uitdagende functie als Finance Manager, waarbij je de gehele administratie voor de Benelux aanlevert?Als Finance Manager ben jij de eindverantwoordelijke voor de financiële administratie. Je hebt een coachende, controlerende, en adviserende rol binnen het bedrijf. Samen met het management team draag je bij aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. Kan jij knelpunten oplossen en ideeën aandragen? Dan kom ik graag met je in contact!Als Finance Manger ben je...

  Independent Recruiters
 • Business Consultant Energie

  Toegevoegd op 23-05-2023 door Independent Recruiters

  Wat maakt deze consultancy partij speciaal? Ten eerste natuurlijk de heel sterke focus op de energie sector en het inmiddels opgebouwde internationale track record in deze branche. Dit zorgt voor uitdagende projecten bij gerenommeerde partijen. Maar er is meer! Binnen deze relatief kleine club werken mensen die door de markt gezien worden als expert op hun vakgebied en wordt er veel gedaan aan kennis overdracht. Om de paar weken komt het hele team hier speciaal voor bij elkaar. Dat bij elkaar...

  Independent Recruiters
 • Business Consultant Energie

  Toegevoegd op 22-05-2023 door Independent Recruiters

  Wat maakt deze consultancy partij speciaal? Ten eerste natuurlijk de heel sterke focus op de energie sector en het inmiddels opgebouwde internationale track record in deze branche. Dit zorgt voor uitdagende projecten bij gerenommeerde partijen. Maar er is meer! Binnen deze relatief kleine club werken mensen die door de markt gezien worden als expert op hun vakgebied en wordt er veel gedaan aan kennis overdracht. Om de paar weken komt het hele team hier speciaal voor bij elkaar. Dat bij elkaar...

  Independent Recruiters

Financiele-Vacaturebank.nl - Nieuwe financiële vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe financiële baan of nieuwe collega's? Op de Financiele-Vacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Financiele-Vacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank